1,5 kg papryki czerwonej
0,75 kg cebuli
1 szklanka octu
4-5 szklanek wody
1 szklanka cukru
2 listki laurowe
2 łyżeczki soli
6 ziarenek pieprzu
6 ziarenek ziela angielskiego
Cebulę i paprykę kroję, wsypuję do dużego garnka, zalewam wodą i octem (octu można nieco mniej dodać), dodaję pozostałe składniki. Gotuję całość przez 10 minut. Gorącą sałatkę wkładam do słoików.
Pomysł: jajka na twardo, trochę sałatki i majonez i już mamy coś do chlebka na przekąskę do pracy .
0,75 kg cebuli
1 szklanka octu
4-5 szklanek wody
1 szklanka cukru
2 listki laurowe
2 łyżeczki soli
6 ziarenek pieprzu
6 ziarenek ziela angielskiego
Cebulę i paprykę kroję, wsypuję do dużego garnka, zalewam wodą i octem (octu można nieco mniej dodać), dodaję pozostałe składniki. Gotuję całość przez 10 minut. Gorącą sałatkę wkładam do słoików.
Pomysł: jajka na twardo, trochę sałatki i majonez i już mamy coś do chlebka na przekąskę do pracy .
Komentarze
Prześlij komentarz