Składniki:
Ser przecisnąć przez praskę. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać ser, cukry, żółtka, sodę, ocet i śmietanę. Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość ok. 1 - do 1,5 cm. Wycinamy kółka i dziurki. Smażymy. Wykładamy na papierowy ręcznik. Oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
- 500 g sera półtłustego
- 500 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 4 żółtka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka octu
- 250 ml kwaśnej śmietany
- olej do smażenia
- mały kieliszek spirytusu dodany do zimnego oleju
- cukier puder do posypania
Ser przecisnąć przez praskę. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać ser, cukry, żółtka, sodę, ocet i śmietanę. Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość ok. 1 - do 1,5 cm. Wycinamy kółka i dziurki. Smażymy. Wykładamy na papierowy ręcznik. Oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz